Waarom huisdieren onze harten stelen.

Hallo ,

De foto boven is gemaakt door een winnares van een weggeef aktie. De weggeef aktie was een geboortekist met naam. En zij vroeg of dit ook voor een puppie mocht zijn. En ze heeft nog gewonnen ook. Daarna kreeg ik deze schattige foto.

 

En deze foto  is van Flip, onze mini Schnauzer. Hier is hij een paar weken oud.

Ondertussen 1 jaar. De foto is gemaakt toen we mochten langskomen bij de fokker om met Flip te kroelen. 


En ik zie hem echt als mijn "fur baby". Bij gebrek aan kleinkinderen moet je wat he.

Ik las een rubriek waarin staat dat als een hond je aankijkt je hetzelfde hormoon aanmaakt als dat kinderen jouw in de ogen aankijken.  Dat verklaart dat er veel mensen een hond hebben. (Poes liefhebbers niet afhaken, die komen later)


Honden kunnen heel goed interactie hebben met mensen al 100 jaren. En dan is het niet alleen de wandelingen en het gooien van een balletje maar zij schijnen mensen te begrijpen zoals geen ander dier dat kan. Mensen en honden kijken elkaar aan terwijl je interactie zoekt. En heb je een hond dan weet je ook als je verdrietig bent, jouw hond je komt troosten. Die ervaring hebben wij in ieder geval.

Het blijkt uit studies dat het hormoon oxytocin, dat een rol speelt bij bonding, vertrouwen en altruisme wordt aangemaakt zodra een hond jou aan kijkt. Hetzelfde gebeurt als een moeder in de ogen van haar baby's kijkt. Het oxytocin level van de baby stijgt waardoor de baby terug kijkt in de ogen van de moeder. En daardoor maakt de moeder ook weer meer oxytocin aan. Deze positieve feedback zorgt voor een sterke emotionele band tussen moeder en kind gedurende een tijd dat de baby zich niet op een andere manier kan uitdrukken.

De studie is ook gedaan bij katten. Bij katten stijgt het oxytocin gehalte ook als zij met hun baasje spelen. Niet zo veel als bij honden. Maar uit de study bleek dat katten liever de voorkeur geven aan met hun baasje spelen dan aan eten.

Daarom zijn huisdieren altijd blij als je weer naar huis komt. Is toch ware liefde.

Hier kan je de hele studie lezen.

Natuurlijk heeft Flip zijn eigen speelgoedkistje hier in huis. En voor een klant heb ik de speelgoedkist met siberische kat mogen maken. 

Wil je ook een speelgoedkistje voor jouw huisdier. Stuur mij een foto via de mail en ik kan een heel persoonlijk ontwerp voor je maken. 

 

Ps. Als je inschrijft op onze achter de schermen brieven ontvang je 5% korting op het hele assortiment. En blijf je op de hoogte van wat er achter de schermen gebeurd bij Atelier Nanda. 

© 2008 - 2024 Atelier Nanda | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel